Seful Pfizer refuza din nou sa apara in fata comisiei speciale a Parlamentului European

Not Real News

FILE - Pfizer CEO Albert Bourla speaks during a ceremony in Thessaloniki, Greece, on Oct. 12, 2021. On Friday, Nov. 19, 2021, The Associated Press reported on stories circulating online incorrectly claiming that Myriam Bourla, the wife of Albert Bourla, had died from complications of the Pfizer COVID-19 vaccine. In fact, she had no such complications, and she was alive and well. (AP Photo/Giannis Papanikos, File)

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a refuzat din nou să depună mărturie în fața comisiei speciale COVID a Parlamentului European.

„De la audierea din octombrie nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia, așa că, respingem cu respect invitația de a revizui din nou aceste probleme”, se arată în scrisoarea lui Bourla din 2 decembrie, consultata de Politico.

Bourla a renunțat anterior la o întâlnire pentru a depune mărturie în fața comitetului în octombrie, la care era de așteptat să se confrunte cu întrebări dificile cu privire la modul în care au fost încheiate contracte secrete privind vaccinurile. 

Această decizie a urmat unui raport de audit privind achiziția vaccinurilor din UE, care a ridicat noi întrebări cu privire la contactul dintre CEO-ul farmaceutic și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Parchetul European a confirmat ca investigheaza achizițiile UE de vaccin împotriva COVID-19, dar nu a precizat încă cine este investigat sau care dintre contractele de vaccin ale UE sunt supuse controlului.

La audierea din 10 octombrie, președintele companiei pentru piețele internaționale dezvoltate, Janine Small, s-a confruntat cu întrebări repetate din partea comisiei cu privire la absența lui Bourla.