Seful NATO: „Aliații NATO vor intensifica ajutorul pentru Ucraina!”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reafirmat angajamentul alianței militare față de Ucraina, afirmând că această națiune devastată de război va deveni într-o zi membră a celei mai mari organizații de securitate din lume.

Comentariile lui Stoltenberg au fost făcute în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken și omologii săi din NATO s-au reunit în România pentru a obține sprijinul urgent necesar pentru Ucraina, cu scopul de a se asigura că Moscova nu reușește să învingă țara în timp ce bombardează infrastructura energetică.

„Ușa NATO este deschisă”, a declarat Stoltenberg. „Rusia nu are drept de veto” în ceea ce privește aderarea țărilor, a spus el, referindu-se la recenta intrare a Macedoniei de Nord și a Muntenegrului în alianța de securitate.

„Rămânem la aceeași poziție și în ceea ce privește aderarea Ucrainei”, a spus fostul premier norvegian. „Aliații NATO vor intensifica ajutorul pentru Ucraina, deoarece președintele rus Vladimir Putin folosește iarna ca armă de război, deoarece forțele sale eșuează pe câmpul de luptă, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Am livrat generatoare și piese de schimb, iar aliații ajută la reconstrucția infrastructurii distruse”, a declarat el reporterilor înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai NATO la București, adăugând că reuniunea va servi drept platformă pentru a intensifica ajutorul occidental în vederea reconstruirii infrastructurii energetice a Ucrainei.