Seful marinei germane provoaca furie in Ucraina dupa ce si-a exprimat simpatia fata de Putin: „Crimeea a disparut si nu se mai intoarce!”

NATO se teme de un atac al Rusiei in Ucraina dar seful marinei germane, Kay-Achim Schönbach, ar prefera să-l aibă pe Putin ca partener împotriva Chinei, așa cum s-a exprimat în timpul unei vizite în India. Schönbach a spus că nu crede într-un atac iminent asupra Ucrainei. El vede China drept adevărata amenințare și ar prefera să vadă Rusia ca un partener decât ca pe un inamic. „Cred în Dumnezeu și cred în creștinism”, a spus vice amiralul. Din acest motiv, și-ar dori să aibă o țară creștină precum Rusia de partea lui împotriva Chinei – chiar dacă Putin este ateu.

„China apare ca un dușman pentru multe țări, deși nu neapărat pentru Germania. Primul pas, însă, este să accepți ceea ce China face cu adevărat: să dai bani dictatorilor si criminalilor”, a spus germanul.

Din cauza mișcărilor masive de trupe rusești, cu aproximativ 100.000 de soldați ruși la granița cu Ucraina, Occidentul se teme de o iminentă invazie rusă a Ucrainei. Moscova susține că desfășurarea trupelor are loc pe teritoriul Rusiei și, prin urmare, nu amenință pe „nimeni”. De săptămâni întregi, Occidentul amenință Moscova cu consecințe masive dacă invadează Ucraina.

Faptul că Rusia dorește să încorporeze părți ale Ucrainei este „un nonsens”, a spus Schönbach. „Ceea ce își dorește Putin cu adevărat este respect”. Arătarea respectului este o „cheltuială mică” și, eventual, chiar nicio cheltuială, a continuat seful marinei într-un discurs care a fost acum filmat pe internet. „Ar fi ușor să-i acordăm respectul pe care și-l dorește – și probabil că îl merită”.

Potrivt germanului, Rusia este o țară veche și importantă. India și Germania au nevoie de Rusia, spune Schönbach: „Avem nevoie de Rusia împotriva Chinei”. Dacă ai avea această țară grozavă de partea ta, ar ține China in spate, chiar dacă nu ar fi o democrație. Desigur, nu se poate ignora acțiunile Rusiei în Cecenia sau Ucraina.

„Crimeea a dispărut și nu se va mai întoarce”, spune Schönbach, ceea ce este un fapt. Conform dreptului internațional, anexarea Crimeei de către Rusia nu este recunoscută de majoritatea țărilor din întreaga lume, inclusiv de Germania.

Dupa aceste declaratii, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut respingerea publică de către guvernul german a declarațiilor făcute de șeful Forțelor Navale Germane Kay-Achim Schönbach cu privire la Crimeea, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleh Nikolenko.

„Solicităm o respingere publică a declarațiilor comandantului Marinei din partea guvernului german, care afecteaza suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și subminează eforturile de detensionare a situației, de securitate din Europa”, a declarat Nikolenko pentru Interfax-Ucraina sâmbătă. .

El a spus că Ministerul de Externe ucrainean consideră declarațiile șefului marinei germane Schönbach ca fiind categoric inacceptabile.

„Peninsula Crimeea nu poate fi pierdută decât în ​​imaginația viceamiralului german. Crimeea va reveni cu siguranță datorită eforturilor persistente ale Ucrainei și ale partenerilor săi, care vor da dovadă de hotărâre în contracararea statului agresor. În acest sens, necesită clarificări din partea Guvernul german cum se corelează cuvintele șefului Marinei cu sprijinul consecvent al Germaniei pentru platforma Crimeea”, a spus Nikolenko.

Foto: Der Spiegel