Seful FSB acuză că SUA, Marea Britanie și Ucraina sunt în spatele atacului de la Moscova

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, Alexander Bortnikov, a declarat marți că SUA, Marea Britanie și Ucraina se află în spatele atacului la sala de concerte de la Moscova, care a ucis cel puțin 139 de persoane vineri – în ciuda revendicărilor repetate de responsabilitate din partea Statului Islamic.

Oficialii ruși au insistat să spună că Ucraina și Occidentul au avut un rol în atacul mortal de săptămâna trecută la sala de concerte de la Moscova, în ciuda negărilor vehemente de implicare a Kievului și a revendicării de responsabilitate a unui afiliat al grupării Statul Islamic.

Fără să ofere nicio dovadă, Alexander Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate sau FSB, a scos acuzații similare cu președintele Vladimir Putin si a legat atacul de Ucraina chiar dacă a recunoscut că suspecții arestați sunt „islamiști radicali”.

Serviciile de informații americane au spus că dețin informații care confirmă că grupul este responsabil. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța are și informații despre „o entitate IS” ca responsabilă pentru atac.

Putin a insistat asupra presupusei implicari ucrainene – lucru pe care președintele Volodimir Zelenski l-a respins, acuzându-l pe liderul de la Kremlin că încearcă să aducă fervoare în timp ce forțele sale luptă în Ucraina.

Bortnikov a susținut că și agențiile de spionaj occidentale ar fi putut fi implicate în cel mai mortal atac terorist pe teritoriul Rusiei din ultimele două decenii, chiar dacă a recunoscut că a primit un pont al SUA despre atac.

„Credem că islamiştii radicali au pregătit acţiunea, în timp ce serviciile speciale occidentale au ajutat-o, iar serviciile speciale ucrainene au avut un rol direct în ea”, a spus Bortnikov fără a oferi detalii.

El a repetat afirmația lui Putin că, cei patru bărbați înarmați încercau să evadeze în Ucraina când au fost arestați, prezentând-o drept o dovadă a presupusei implicări a Kievului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *