Seful CNAIR in vizita la Suceava si Iasi unde discuta despre stadiul autostrazilor din Moldova

sef cnair

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol da asigurari ca nu exista loc de scepticism in cazul proiectelor mari care sunt in diferite stadii de implementare. La Suceava, seful CNAIR s-a intalnit astazi cu Gheorghe Flutur, prefectul judetului si primarii localitatilor prin care vor trece autostrazilor si drumurilor expres.

S-a luat in discutie stadiul proiectelor ce vizeaza autostrada A7, Drumul Nordului, autostrada A8, dar și despre drumul expres Suceava – Botoșani. Potrivit lui Cristian Pistol, judetul Suceava va beneficia de 240 kilometri de drumuri de mare viteza. Seful CNAIR s-a referit si la tronsonul de autostrada Pascani – Suceava.

„Avem undeva la 70% gata din acest studiu. Urmează ca ulterior să finalizăm studiul de fezabilitate și să începem licitația pentru proiectare și execuție. Vorbim despre proiecte care nu sunt la zero, la nivel de idee, ci despre niște proiecte care încep să prindă contur. Avem Planul Investițional și Masterplanul General de Transporturi, documente strategice care sunt respectate și care au ajuns într-o linie dreaptă. Cred că nu este loc de scepticism aici. Lucrurile sunt avansate. Iar implicarea Consiliului Județean și a domnului președinte eu zic că este una care nu face altceva decât să sprijine proiectele pe care le avem”, a mentionat Cristian Pistol.

Acesta va fi prezent in aceasta dupa amiaza si la Iasi.