Sefii Parchetelor din tara, convocati de urgenta la Bucuresti

Sharing is caring!

La Ministerul Justitiei s-a discutat despre raportul MCV, in care europenii critica masurile luate de Guvernul Romaniei in domeniul Justitiei. Este prima data cand s-a reunit Comisia MCV, iar membrii au primit mandat sa vina si cu propuneri pentru rezolvarea problemelor ridicate de europeni.

Ministrul demis al Justitiei, Ana Birchall, spune ca recomandarile venite din partea Comisiei Europene ar trebui puse in aplicare in cel mai scurt timp. In cele 12 recomandari facute, Comisia Europeana isi arata ingrijorarea fata de independenta sistemului judiciar si ca reformele din Romania, din domeniul Justitiei, au stagnat. Intrebat cum comenteaza faptul ca sefii Parchetelor din tara au fost chemati la Bucuresti, pentru a gasi solutii pentru rezolvarea problemelor din Justitie, fostul ministrul Tudorel Toader da de inteles ca unele directive venite din partea Comisiei Europene nu pot fi aplicate in tara noastra. 

“Romania trebuie sa isi urmeze parcursul European. Romania trebuie sa continue sa adapateze, sa modernizeze legislatia la nivelul standardelor europene. Romania nu a cedat suveranitatea. Romania adopta si pune in aplicare normele europene, dar unde e vorba de directive, tine cont de specificul national si de marja de apreciere. Eu am incredere in faptul ca vom continua parcursul European, dar vom tine la suveranitatea, la demnitatea noastra si la specificul national. “, a declarat Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei.

shares