Sefa Spitalului Judetean Botosani, retinuta de DNA dupa ce a luat spaga de la subalterni sa aprobe o angajare si un transfer in unitatea medicala

Sefa Spitalului Judetean Botosani, retinuta de DNA dupa ce a luat spaga de la subalterni sa aprobe o angajare si un transfer in unitatea medicala. Procurorii au demonstrat doua fapte de luare de mita si trafic de influenta.

Sefa Spitalului Judetean Botosani, retinuta de DNA dupa ce a luat spaga de la subalterni sa aprobe o angajare si un transfer in unitatea medicala

Potrivit DNA, in lunile octombrie și decembrie 2023, Monica Adascalitei, ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, pentru a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe un post de medic cu competențe limitate, a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unități medicale din orașul Săveni la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani si a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale.

CITESTE SI: Perchezitii DGA in biroul managerului Spitalului Judetean Botosani

Influența s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată.

Astazi, Monica Adascalitei urmează să fie prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ieri, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în două locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una era sediul unei instituții publice. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *