Sefa sectiei de Psihiatrie din Spitalul Judetean Pitesti retinuta pentru 140 acte de luare de mita

Sefa sectiei de Psihiatrie din Spitalul Judetean Pitesti retinuta pentru 140 acte de luare de mita. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus ieri, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a şefei Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faţă de care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Sefa sectiei de Psihiatrie din Spitalul Judetean Pitesti retinuta pentru 140 acte de luare de mita

De asemenea, în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşiunităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşireainfracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

CITESTE SI: Nu se găsesc muncitori pentru autostrada Pitești-Sibiu. Sătenii refuză salarii de peste 1.000 de euro net: ”Te pun la lopată”

În ordonanţele procurorului se arată că, in perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea. Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Femeia urmează să fie prezentată Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot ieri, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteştişi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială, fiind puse în executare un număr de cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *