Şefa ICR Londra, care trăieşte in lux din bani publici, „loveşte” din nou: spectacol cu manele, pentru românii din diaspora

1 Martie cu manele şi Numele Catincăi Nistor, şefa ICR Londra, este din nou în centrul atenţiei după ce în spaţiul public au apărut imagini cu ea în timp ce interpreta o melodie din folclorul românesc, la un eveniment dedicat zilei de 1 Martie organizat de instituţia pe care o conduce. Evenimentul s-a încheiat cu un moment oferit de violoncelistul Andrei Cavassi care a reinterpretat o manea celebră.Evenimentul organizat de 1 Martie la Institutul Cultural a lăsat audienţa cu impresii amestecate. Catinca Nistor, director al ICR Londra, de profesie actriţă, şi-a arătat talentul muzical şi a interpretat melodia „Mociriţă cu trifoi”.Cristian Stîncatu – ONG români UK: Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut că va cânta directorul ICR Londra. Momentul în care domnişoara director a început să cânte, ăla a fost momentul în care pur şi simplu.

Violoncelistul Andrei Cavassi a încântat audienţa cu lucrări clasice de Bach, melodii compuse de Gheorghe Zamfir sau reinterpretarea unor piese cunoscute ale celor de la Cold PLay. Însă, pe final a marcat evenimentul cu. o manea celebră a lui Liviu Guţă.

Comunitatea de români din Londra este din ce în ce mai nemulţumită de activitea ICR. Anul acesta, de exemplu, nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii.

Cristian Stîncatu – ONG români UK: ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare al imaginii României; în ultima perioadă parcă e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară şi ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată.

50.000 de euro, prețul plătit de români pentru luxul Catincăi Nistor în Anglia

Catinca Nistor a devenit cunoscută după ce în spaţiul public au apărut informaţii că statul român îi plăteşte lunar chirie 6,500 de lire pentru un apartament într-o zonă de lux a Londrei. Şefa ICR a refuzat să stea în locuinţa din incinta ICR, pusă la dispoziţie gratuit. După dezvăluiri, în ciuda declaraţiilor ministrului de externe că situaţia va fi rezolvată, contractul nu a putut fi reziliat. Astfel că statul plăteşte în continuare suma exorbitantă.

Catinca Nistor nu a răspuns până la această oră solicitărilor Observator, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii au refuzat să ofere un punct de vedere. În schimb, într-un răspuns pentru Observator, ICR a transmis că urmează să facă o evaluarea calitativă şi cantitativă a evenimentului de la Londra.