Sefa Aeroportului Bacau si-a dat demisia

aeroport-bacau-565x377

Anuntul plecarii Wizz Air de la Aeroportul din Bacau a fost „cireasa de pe tort” in cazul directorul Oana Chelaru. Aceasta si-a inaintat demisia. Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea a entionat ca Aeroportul din Bacau va fi transformat intr-o societate pe actiuni.

„În urma unui audit extern independent desfășurat pe parcursul anului 2022 și încheiat la sfârșitul anului trecut, am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, în contextul viitoarei reorganizări a acestei entități în societate pe acțiuni. Este o schimbare de paradigmă importantă și necesară, impusă atât de concluziile auditului instituțional menționat, dar și de rigorile pieței aviatice, lovite în ultimii doi ani de consecințele negative ale pandemiei. Reorganizarea regiei în societate pe acțiuni va fi o procedură transparentă și va avea în vedere deschiderea acționariatului către mediul de afaceri local (și nu numai!), precum și cooptarea unor parteneri serioși care să facă din aeroport ceea ce el trebuie să fie la nivel regional. Transformarea în societate pe acțiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficiență și profitabilitate, cu obiective clare & măsurabile, precum și cu o raportare periodică – de altfel cerută de lege – către acționari”, a mentionat Valentin Ivancea.

Pe de alta parte, liberalii ii solicita lui Valentin Ivancea sa publice rezultatele auditului mentionand ca Oana Chelaru a incasat lunar 5000 euro sa ingroape Aeroportul George Enescu.

„Până ce Oana Chelaru nu a bătut și ultimul cui în coșciugul Aeroportului din Bacău, PSD nu s-a îndurat să o retragă din funcție. Astăzi, PSD ne flutură pe sub nas o demisie care vine mult prea târziu și care ar trebui să ne distragă atenția de la dezastrul care a ajuns Aeroportul. După ce Aeroportul Bacău a scăzut lună de lună în trafic, băcăuanii au mai primit o veste șoc: Wizz Air a închis baza din Bacău! Am semnalat lună de lună că Aeroportul e în cădere liberă. Cu toate astea, președintele PSD Bacău Dragoș Benea și președintele CJ Valentin Ivancea au ales să asiste ca spectatori la dezastrul creat chiar de ei, cei care au pus-o în funcție pe directoare. Oana Chelaru a primit lună de lună 5.000 de euro din banii băcăuanilor, pentru a îngropa Aeroportul „George Enescu”. Asta înseamnă 300 de mii de lei anual”, a spus Mircea Fechet, presedinte PNL Bacau.