Sediul Jandarmeriei Suceava se mută la Dumbrăveni

Datorită lucrărilor care se vor face printr-un proiect PNRR, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava se va muta din sediul actual situat pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava într-unul din comuna Dumbrăveni. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de generalul de brigadă Ionel Postelnicu, împuternicit Inspector șef al IJJ Suceava care, în conferința de presă de marți, 2 aprilie, organizată cu prilejul și în preziua aniversării a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei, s-a referit și la proiectul pe care instituția pe care o conduce îl are în derulare.

Sediul actual al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava – o clădire ridicată în anii ꞌ80 și în care pentru o perioadă a funcționat hotelul „Turist” – nu a fost modernizat niciodată, cel puțin nu de la preluarea de către jandarmeria Suceava în anul 2003 și pentru că nu corespundea standardelor actuale va fi reabilitat printr-un proiect finanțat prin PNRR. Despre datele din proiect, cotidianul Obiectiv de Suceava a relatat cu mai multe ocazii, inclusiv despre finalizarea licitației și demararea lucrărilor.

Sediul Jandarmeriei Suceava se mută la Dumbrăveni

Potrivit celor explicate de col. Dinu Andronache, adjunct al inspectorului șef al IJJ Suceava, la data de 1 aprilie a fost dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare. Proiectul tehnic și detaliile de execuție urmează a fi realizate în două luni, alte două luni fiind necesare pentru obținerea avizelor și autorizației de construire pentru ca de la data de 1 august să fie emis ordinul de începere al lucrărilor, acestea urmând a ține 12 luni. Până atunci însă, activitatea Jandarmeriei va fi relocată din vara aceasta – undeva în cursul lunii iunie, speră gl. bg. Ionel Postelnicu – până în august 2025, însă nu în Suceava pentru că multe clădiri care ar fi putut deservi activitatea Jandarmeriei sunt, de asemenea, în renovare prin PNRR. Au mai fost luate în calcul și alte variante de mutare cum ar fi două cămine culturale din Mitocu Dragomirnei, respectiv Moara, însă clădirea din Dumbrăveni, situată nu departe de primărie și în care a funcționat o creșă a răspuns mai bine unor cerințe ce țin de compartimentare și de aceea a fost preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *