Ședință extraordinară la Iași a Academiei Oamenilor de Știință

sedinta

Sambata, filiala ieseana a Academiei Oamenilor de Stiinta a mai cooptat un membru. Acesta va fi cunoscutul istoric Gheorghe Cliveti, directorul Institutului A.D Xenopol care a sustinut un discurs de primire in Academie.

Academia Oamenilor de Știință din România a fost înființată ca for național de consacrare științifică. Conform legii, instituția este continuatorul și unicul legatar al Academiei de Științe din România (1935-1948) și al Asociației Oamenilor de Știință din România, înființată în 1956. Filiala ieseana, condusa de Anghel Stanciu a avut pana acum 15 membri.

„Astazi putem spune ca e mare sarbatoare. Mai este putin pana la marea sabatoare a romanilor, respectiv 100 ani de la Marea Unire. Suntem favorizati ca avem in mijlocul nostru un istoric celebru, director al Institului A.D Xenopol care va prezenta discursul sau de primire in Academia de Stiinte Filiala Iasi respectiv Unirea, cheia de bolta a edificiului national, prezentata de profesorul Cliveti”, a declarat Anghel Stanciu – presedinte AOSR filiala Iasi.

Profesorul Gheorghe Cliveti ocupa functia de director al Institutului A.D Xenopol din 2010 si are la activ mai multe carti si studii in publicatii stiintifice.

„Este un moment cu incarcatura emotionala, este o forma de recunoastere academica, cele doua academii, Academia Romana si aceasta, pe baza unei legi din perioada interbelica, societatea apoi Academia Oamenilor de Stiinta din Romania. Sunt de asemenea si academiile de ramuri pentru diverse stiinte si domenii. Este un for inalt si aceasta recunoastere nu poate fi decat onoranta”, a completat  Gheorghe Cliveti – director Institutul A.D Xenopol.