Ședință de lucru pentru implementarea în județul Iași a Programului „Stații de încărcare pentru vehiculele electrice în localități”

statie de incarcare electrica

Consiliul Județean a organizat astăzi o întâlnire între primarii ieșeni și reprezentanții Delgaz Grid S.A., în cadrul căreia au fost prezentați pașii care trebuie făcuți la nivelul UATurilor pentru întocmirea documentațiilor de realizare a stațiilor de reîncărcare.

În urma discuțiilor, s-au trasat primele direcții de acțiune, urmând ca primarii să transmită către Delgaz Grid S.A propunerile de amplasamente pentru stațiile de reîncărcare, astfel încât să fie evaluate cât mai rapid din punct de vedere tehnic.

„Am facilitat această întâlnire pentru că este nevoie să cooperăm îndeaproape, să reducem cât mai mult birocrația și sincopele în comunicare, astfel încât primarii să aibă ocazia de a valorifica oportunitățile de finanțare pentru proiectele verzi.Sunt două oportunități de accesare de fonduri pentru proiectele destinate construirii de stații de reîncărcare electrice. PNRR pune la dispoziție 165 milioane de euro pentru a implementa infrastructura de transport verde, iar Ministerul Mediului prin AFM a lansat un program de acest tip cu o valoare totală de 500 milioane lei. Toate unitățile administrativ teritoriale trebuie să se implice în Programul „Stații de încărcare pentru vehiculele electrice în localități” și să valorifice liniile de finanțare pe care le vor avea la dispoziție”, a declarat președintele ConsiliuluiJudețean, Costel Alexe.

Pentru ca toate părțile implicate în program să-și coordoneze eforturile, în perioada următoare, prin intermediul Filialei Județene a Asociației Comunelor din România (ACOR), vor fi organizate și întâlniri zonale între primari, consultanți și reprezentanții DelgazGrid S.A.