Ședință cu scântei la CJ, Sala Polivalentă la Miroslava

CJ

Consilierii județeni s-au întrunit azi-dimineață în ședință. Consilierii PMP și PNL au purtat banderole cu simbolul Autostrăzii A8. Consilierii au votat în unanimitate inițiativa construirii unei săli polivalente pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Local al comunei Miroslava, nu înainte ca opoziția să reclame concurența cu Primăria Iași -care are propriul proiect pentru zona Moara de Vânt- și lipsa susținerii financiare pentru sportul ieșean.

Proiectul cel mai discutat astazi a fost acela prin care se propunea concesionarea fostului sediu al Aviației Utilitare prin licitație public. Subiectul a iscat multe discutii in plen. Romeo Vatră, liderul grupului liberal din CJ, a sustinut că s-ar încălca o hotărâre a CJ, respectiv cea prin care a fost aprobat planul de administrare al aerogării. Liderul consilierilor PSD,  Cristian Stanciu a venit cu propunerea ca in loc de concesionare sa se recurga la procedura de inchiriere.

După discuții prelungite, proiectul a picat, pentru că, fiind o chestiune legată de patrimoniu, era nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor aleși. Tot in sedinta de astazi, propunerea privind plata cotizației la Euroregiune a fost respinsă. Si proiectul constructiei Centrului de tratament al infertilității la Spitalul „Elena Doamna” a fost amânat.