Secțiile ATI pentru bolnavii Covid sunt arhipline și la Iași

YTFjNzJmY2Q0NDUzZGQ4MjZmOWIxYTBkNDE=.thumb

Criza de locuri la terapie intensive in spitalele iesene. Pacientii in stare critica trebuie sa-si astepte randul pentru un pat liber. Desi sunt peste 40 de locuri de ATI la Spitalul Mobil din Letcani, sectia ramane inchisa.

Problema locurilor de la terapie intensiva este de fapt strigatul dupa aer al pacientilor in stare critica. In fiecare zi este raportat un numar negativ. Iar putinele locuri care sunt eliberate reprezinta de cele mai multe ori decesul altui pacient. In prezent sunt ocupate 477 de paturi, din care 46 sunt paturi ATI.

Marius Voicescu- purtator de cuvant DSP Iasi

In momentul de fata, 9 paturi sunt ocupate la Spotalul de Boli Infectioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 paturi la Spitalul  municipal Pascani, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 5 la Spitalul CF Iasi si 15 la S[italul de Neurochirurgie.

Spitalul mobil din Letcani,  unitate medicala care ar fi trebui sa suplimenteze spitalele covid, nu are deschisa nici la aceasta data sectia de Anestezie si Terapie Intensiva .

Problemele nu sunt de ordin administrativ ci este o problema tehnica la buteliile de oxigen.

prof. univ.dr. Carmen Dorobat- manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi

Deci avem echipa completa. Specialist ATI, medic, asistente, infirmiere care sa ramana sa lucreze atat in centru dar si in sectia de terapie intensiva de la Spitalul de la Letcani.

In ultimele 24 de ore, numarul de noi cazuri a scazut comparativ cu zilele precedente.