Sectie ATI la Spitalul de Recuperare, destinata pacientilor Covid

Spital-Recuperare

Din cauza problemelor tehnice  de la Spitalul Mobil  Letcani si a numarului mare de cazuri, se deschide o noua sectie ATI pentru bolnavii de coronavirus. Spitalul de Recuperare pune la dispozitie 6 paturi de Terapie Intensiva pentru pacientii aflati in stare foarte grava. Sapte medici specializati pe Terapie Intensiva vor constitui blocul operator, iar reprezentantii spitalului spera sa se descurce cu asistentii pe care ii are.

Ca urmare a cresterii incidentei cazurilor critice, Directia de Sanatate Publica Iasi, a constatat ca fara extinderea numarului de paturi pentru pacientii critici, acestia sunt expusi unui risc vital.  Problemele aparute la spitalul mobil de la Letcani a facut ca Spitalul Clinic de Recuperare sa  ramana singura unitate medicala in care se mai poate organiza asistenta medicala de terapie intensiva a pacientilor critici Covid-19.

Ec. Carmen Marinela Cumpat- manager Spitalul Clinic de Recuperare Iasi

La propunerea Directiei de Sanatate Publica Iasi, in compartimentul ATI a sectiei ORL o sa organizam in cursul zilei de astazi, 6 paturi de terapie intensive pentru pacientii critici, ionfectati cu SARS-CoV2

Am solicitat sprijinul Spitalului de Boli Infectioase, sa ne imprumute cateva ventilatoare si medicatia, cel  putin, pana cand ne vom aproviziona cum trebuie pentru astfel de pacienti.

Pozitionarea sectiei in arhitectura spitalului permite crearea de circuite separate, fara ca restul activitatii spitalului sa fie afecatata. Pacientii de pe sectia ORL vor fi reprogramati.

Ec. Carmen Marinela Cumpat- manager Spitalul Clinic de Recuperare Iasi

Pe langa cei 4 medici ATI pe care ii are spitalul vom incheia contracte de garzi cu inca trei medici de specialitate TI. Cred ca ne vom descurca cu asistentele si personalul auxiliar de la cele doua sectii chirurgicale.

Sectia ATI de pe Compartimentul ORL  a spitalului de Recuperare va prelua cazuri severe de COVID -19 pe o perioada de doua sau trei saptamani. Insa, va fi conditionata de remedierea problemelor tehnice de la spitalul mobil.