Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Botoșani, dotată cu un aparat radiologic în valoare de peste un milion de lei

aparat radiologic

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost dotată cu un nou aparat radiologic, a anunțat Consiliul Județean Botoșani printr-un comunicat.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost recepționat un aparat radiologic de ultimă generație în valoare de 1,333 milioane de lei. Aparatul supune pacienții unui volum mult mai redus de radiații și are un sistem telecomandat pentru fluoroscopii, radiografii, tomografii și angiografii.

Noul aparat radiologic a fost achiziționat în cadrul proiectului „Dotarea Ambulatoriului din Cadrul Secției Exterioare Pediatrie a Spitalului Județean”, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, accesat de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Până în prezent, în cadrul acestui proiect au mai fost achiziționate și livrate echipamente medicale, ustensile și mobilier medical de peste 2,3 milioane de lei și mai avem în procedură de achiziții dotări în valoare de câteva sute de mii de lei. Este vorba de echipamente de imagistică ecografică, echipamente electrice și electronice și teste și jocuri psihologice”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Din fonduri europene, pentru Spitalul Județean s-a achiziționat aparatură radiologică de ultimă generație în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, adică 30 de miliarde de lei vechi din fonduri europene.

„Pe lângă aparatul radiologic de la Pediatrie, s-au mai achiziționat în acest an un aparat radiologic la UPU și un mamograf digital la Secția de Obstetrică-Ginecologie” a mai spus Doina Federovici.