Secţia de Neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă” va purta numele medicului Maria Stamatin

Medicina ieseana s-a bucurat de-a lungul timpului de specialistii care au stralucit pe intreg parcursul carierei. Este si cazul doamnei prof. dr. Maria Stamatin, sefa sectiei Neonatologie II din cadrul Maternitatii „Cuza Voda” din Iasi. Dupa zeci de ani in care a condus cu profesionalism sectia care  gazduieste cea mai mare unitate de Terapie Intensiva Neonatala din tara, conducerea maternitatii a luat decizia ca sectia sa poarte numele marelui profesor.

Dupa aproape o viata in care a adus sute de bebelusi pe lume, prof. dr. Maria Stamatin a ieșit la pensie. In semn de apreciere, pentru munca depusă, conducerea Maternităţii „Cuza Vodă” a decis ca secţia Neontologie II pe care a condus-o atâţia ani să îi poarte numele.

„Trebuie să recunosc meritul este al conducerii Maternității „Cuza Vodă” care a înțeles că munca trebuie răsplătită într-un anumit fel. Deci sunt onorată și m-am simțit într-un anume fel că s-a gândit cineva că și munca noastră trebuie răsplătită într-un fel.”, a spus prof. dr. Maria Stamatin – medic primar neonatolog-pediatru.

De mai bine de 34 de ani, doamna doctor Stamatin a salvat mii de vieți ale copiilor născuți prematur la Maternitatea „Cuza Vodă”. Aceasta a reușit performanța de a le reda șansa la viață și copiilor născuți cu o greutate de 500 de grame.

„Am rămas în suflet cu echipa mea, care este cea mai bună echipă de neonatologi, atât medici, cât și asistente din țara românească și am rămas în continuare cu dragostea de oameni și dragostea pentru copii.”, a mai spus prof. dr. Maria Stamatin – medic primar neonatolog-pediatru.

Datorita doamnei prof. doctor Maria Stamatin, secția de Neonatologie a Maternității ”Cuza Vodă” a ajuns să fie cea mai bună din România. Astfel, în semn de respect, conducerea maternității a luat decizia de a o redenumi.

„O decizie ca apreciere față de toată activitatea și dedicația doamnei profesor. Pentru pacienți, pentru spital, atât pentru activitatea la nivel local, cât și la nivel național, știut fiind faptul că doamna a fost președintele Asociației de Neonatologie, fapt pentru care am decis să dăm denumirea secției cu numele dumneaei.”, a declarat Robert Dâncă – managerul Maternităţii „Cuza Vodă” Iași.

Secţia Neonatologie II găzduieşte cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din ţară, unde anual sunt îngrijiţi şi monitorizaţi peste 1.000 de nou-născuţi prematuri sau la termen.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!