Secrete din spatele meseriei de pompier

Meseria de pompier este una dintre cele mai riscante domenii. Zi de zi salvatorii participa la interventii de la care nu stiu daca se mai intorc. Pentru a afla mai multe din spatele acestei meserii, noi am intrat astazi in unitatea Pompierilor de la Detasamentul 2 din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, unde am stat de vorba cu unul dintre cei mai vechi pompieri. Acesta ne-a marturisit ca tot ce a realizat in cei peste 20 de ani de munca a fost facut din pasiune.

Luis Michiduță este plutonier adjutant sef și lucreaza de 24 de ani in bataia focului. Este unul dintre veteranii acestei meserii in unitatea pe care o deserveste, si anume Detasamentul 2 de Pompieri din Iasi. Acesta ne-a povestit cum de mic a „trait„ in masinile de pompieri si cum si-a dat seama ca aceasta meserie o va practica pe viata.

Luis Michiduță – șef Gardă Intervenție Stingere, Detașamentul 2 de Pompieri Iasi

„La mine a fost ceva mai simplu de a alege aceasta meserie, avand in vedere ca mostenesc in familie treaba aceasta. De la tatăl meu care la randul lui a fost pompier, inspector la pompieri si de mic copil fiind am crescut prin unitatea de pompier. Cand era tatăl meu de serviciu mă lua cu el si practic cresteam printre masinile de pompieri ceea ce m-a determinat si mi-a intrat în sânge aceasta meserie, motiv pentru care dupa ce am terminat liceul am optat pentru a candida.”

Desi poate de multe ori, pompierii sunt puternici si nu isi arata slabiciunile, Luis ne-a povestit care este partea cea mai grea a interventiilor.

Luis Michiduță – șef Gardă Intervenție Stingere, Detașamentul 2 de Pompieri Iasi

„Din punct de vedere psihic si emotional sunt grele toate inteeventiile la care participam si in care gasim victime la locul interventiei, in special când este vorba despre copii. Oricat de tare am incerca sa ne detasam, nu ai cum. Cand este vorba despre copii, nu ai cum. Nu suntem de fier. Si atunci, automat isi pune putin amprenta si asupra psihicului nostru.

Acesta a devenit acum un idol pentru tinerii pompieri si îi ajută în formarea lor ca adevarati salvatori. Interviul complet il puteti urmarii la Invitatul Jurnalului, in aceasta seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *