Secretat de stat din Ministerul Transporturilor: „Toți cei aproximativ 320 𝗸𝗺 ai Autostrăzii Moldova vor fi în execuție până în primăvara acestui an!”

scriosteanu

Intr-o postare pe Facebook, Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor a mentionat ca pana in primavara acestui an vor incepe incepe lucrarile pe toate cele 13 sectoare ale Autostrazii Moldova, Ploiesti – Pascani.

„Toți cei aproximativ 𝟯𝟮𝟬 𝗸𝗺 ai Autostrăzii Ploiești-Pașcani (Autostrada Moldova) vor fi în execuție până în primăvara acestui an, ceea ce înseamnă că numai aici vor fi 13 șantiere deschise”, a scris Scriosteanu.

Va reamintim ca, momentan sunt 4 contestatii pe loturile A7 ale unei firme din Neamt. Unii sustin ca prin aceste contestatii firma nemteana incearca sa obtina subcontractarea unor lucrari.

Acelasi Ionel Scriosteanu, anunta ca Romania va ajunge la finalul acestui an la 1000 kilometri de autostrada dati in trafic.

„Depășim borna de 1000 km de autostradă dați în trafic. România are, în prezent, 994 km de drumuri de mare viteză. Știu că a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii 3 ani în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, ne permite să spunem că vom atinge borna de 2000 km până în anul 2030”, a mentionat secretarul de stat.

Pe lângă cei 554 km drum de mare viteză contractați pentru execuție până acum, anul acesta vor mai fi semnate contracte de execuție pentru încă aproximativ 680 km (405 sunt deja in licitație).