Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „Ordonanţa privind decontarea transportului elevilor va intra cât mai curând în şedinţa de Guvern”

foto-transport-elevi

Ordinanţa de urgenţă privind alocaţia de transport pentru elevi va intra cât mai curând în şedinţa de Guvern, spre aprobare, a anunțat Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, în emisiunea Talk News de la Profit News TV. Acesta a a menţionat că, prin proiect, elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, indiferent de ciclu, că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceal, beneficiază de o alocaţie lunară, sub forma unei sume forfetare, pentru transport, potrivit News.ro.

„Vom avea o alocaţie pentru transport, constând într-o sumă forfetară  în funcţie de distanţa de acasă la şcoală”, a spus Florian Lixandru.

„Există pe traseu un proiect de ordonanţă prin care practic elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, indiferent de ciclu, că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceal, beneficiază de o alocaţie lunară, sub forma unei sume forfetare, de 60 de lei pentru primii 3 km şi încă 6 lei pentru fiecare km în plus, o sumă care poate fi solicitată şi în avans, sumă care poate fi suplimentată până la 100%, în cazul în care aducem documente justificative şi această sumă nu acoperăm practic valoarea abonamentelor”, a mai spus Florian Lixandru.

Ordonanța va intra în prima ședință de Guvern.

„Urma să intre în această săptămână, dar având în vedere schimbările, mergem pe circuit, schimbăm numele ministrului. În cel mai scurt timp. va intra în şedinţa de Guvern şi va fi aprobată şi pusă în aplicare”, a precizat Florian Lixandru.