Seara franco-germana cu ocazia implinirii a 56 ani de la semnarea Tratatului Élysée

Sharing is caring!

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi organizeaza pe 22 ianuarie de la ora 18.30, în Sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez,  o seară franco-germană, cu scopul de a marca 56 de ani de la semnarea Tratatului Élysée.

Ediţia de anul acesta va ieşi din tiparele cu care ne-au obişnuit zilele de comemorare. Va fi o seară cu simţul umorului, cu bună dispoziţie, într-o atmosferă amicală, în care ştergem frontiere şi bariere ! O ediţie în care pur şi simplu ne bucurăm împreună şi stăm la discuţii ! Dincolo de orice clişee şi de orice aşteptări, această seară franco-germană este o invitaţie la toleranţă şi amuzament pe seama ideilor preconcepute pe care le avem uneori unii despre ceilalţi.

Tocmai de aceea alegerea franco-germană s-a îndreptat anul acesta către o comedie, al cărei titlu deschide de la bun început cutia cu zâmbete : Franceza pentru începători. Povestea de dragoste care stă de fapt în centrul acestei poveşti amuzante este despre cum ajungi să iubeşti o limbă străină dacă te îndrăgosteşti. Hendrik nu este tocmai un iubitor al Franței și nici nu îl agreează pe profesorul lui de limba franceză. Dar când o întâlnește pe Valérie, se îndrăgostește lulea, astfel încât nu poate scoate niciun cuvânt în preajma ei. Nu bănuieşte însă nicio clipă că Valérie este pe jumătate franțuzoaică.  Quelle malchance! Șansele să obțină o întâlnire cu ea devin practic nule. Însă schimbul de experiență germano-francez, petrecerile extraordinare, familia trăsnită care îl găzuiește, suişurile și coborâșurile primei mari iubiri și, mai ales, lipsa cunoștințelor de limba franceză fac ca vacanța inițial nedorită a lui Hendrik să devină o vară de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares