Seara Editurii Universitatii A.I. Cuza

Intr-un cadru de poveste, in Gradina Botanica „Anastasie Fătu” din Iasi, ieri a avut loc cea de-a doua editie a Serilor Editurii Universitatii „Al.Ioan Cuza”. Evenimentul a fost organizat cu scopul reunirii cadrele universitare si a scriitorilor. Programul a cuprins momente muzicale, alocuțiuni și intervenții ale profesorilor și colaboratorilor UAIC.

Editura UAIC canalizeaza potenţialul ştiinţific al universitarilor ieşeni, indiferent de domeniul de cercetare. Seara Editurii UAIC a avut loc aseara pe peluza de la Ceainăria din Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, moment in care au fost prezentate noutatile legate de activitatea editurii.

Prof.dr. Tudorel Toader, Rector UAIC Iasi

„Noi vrem sa crestem acest prestigiu, sa publice la editura noastra cati mai multi autori din comunitatea noastra academica dar si din afara acesteia. De aceea am propus Senatului si multumesc ca au aprobat infiintarea unei fundatii in cadrul careia sa functioneze editura. Asta inseamna o baza juridica institutionala, un cadru in care editura sa se dezvolte. Sa crestem tirajul, numarul publicatiilor si adresabilitatea pentru ca bucuria nu este implinita total daca aceste carti nu ajung in cat mai multe librarii”.

In cadrul evenimentului au fost lansate si cele mai nou aparitii editoriale.

Prof.dr. Constantin Dram, Director Editura UAIC: „Aceasta transformare de care va vorbea domnul rector este in beneficiul autorilor si in beneficiul editurii. atata vreme cat voi fi pe aici va promit ca va fi bine si foarte bine”.

prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, Rector Universitatea de Arte Iași:

„Ne bucuram de o foarte buna colaborare atat cu universitatea in intregime, cat si cu editura, avem proiecte pe care le desfasuram iin comun, invatam unii de la altii si transferam pe masura posibilitilor intreaga cunoastere pe fiecare din domeniile pe care avem expertiza”.

Seara Editurii UAIC a cuprins surprize muzicale si teatrale specifice unui garden party.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *