Se vede cerul cu ochiul liber printr-o gaura din Pasajul Alexandru cel Bun
Probleme mari cu eroziunea in cazul pasajului Alexandru cel Bun. In aceasta dimineata un sofer a surprins in imagini momentul in care bucati de tencuiala din stalpii de sustinere au cazut pe trotuar.
Se vede cerul cu ochiul liber printr-o gaura din pod, dar municipalitatea a mentionat recent ca situatia pasajului nu este critica. Si totusi, aruncand o privire putem vedea prin pod, la propriu.
Pasajul Alexandru nu a mai fost reabilitat din 2015, moment in care au fost scoase grinzile distruse, restul podului fiind in stare buna. Acum insa, la 9 ani distanta pasajul arata deplorabil. Cu toate acestea, municipalitatea a lasat in stand by lucrarile, pentru ca, reabilitarea nu ar fi o urgență.
Podul prezinta urme evidente de erodare insa municipalitatea considera ca in acest moment situatia nu este critica. La inceputul anului trecut, Primaria pregatea licitatia pentru reabilitarea pasajului Alexandru cel Bun iar valoarea preconizata a investitiei era de 14 milioane de euro. Lucrarile insa au fost lasate de izbeliste.
Oamenii insa sunt de alta parere. Pasajul a devenit un pericol public si pentru masini dar si pentru oamenii care circula pe dedesubt.
„O să cadă tot. Municipalitatea ce să facă? Ati vazut ce a făcut cu zăpada? Se lauda ca munceste zi si noapte si oamenii nu puteau merge pe trotuar. Ne lăsăm la mila lui Dumnezeu“, marturiseste un iesean.
CITESTE SI: Lucrările la Pasajul Socola, blocate de lipsa rutelor alternative
“Am vazut ca au mai reparat acum un sau doi ani ceva la el, l-au mai carpit. Este pericol, dacă este fierul ruginit impusca betonul, cade. Bine că și-au făcut ei case, vile, ce să mai facă poduri. fac pentru ei. Noi trebuie să batem din palme și să spunem că se trăiește bine cum fac ei. Ei au uitat si de poduri, numai grija lor au“, ne-a spus un alt iesean.
Pasajul Alexandru cel Bun a fost construit în perioada 1977 – 1980, iar un studiu tehnic întocmit în 2019 a scos in ebidenta faptul că se impun lucrări de reabilitare a obiectivului. Proiectul de reabilitare a fost lansat în 2019, iar în 2020 era estimată o valoare de 38 milioane lei pentru lucrări, dar, după pandemie, valoarea s-a dublat.