Se va compensa prețul carburanților pentru trei luni

carburanti

Liderii Coaliției au ajuns la un acord privind prețul carburanților, iar mâine vor anunța compensarea parțială a prețului la pompă. În ședința de mâine se vor discuta aceste măsuri. Decizia finală privind măsura de compensare va fi luată abia săptămâna viitoare.

Compensarea parțială care va dura cel puțin trei luni e prima variantă luată în calcul. Compensarea va veni atât din partea companiilor, cât și din partea Guvernului din bugetul de stat.

Prețurile ar putea scădea cu un leu pe litru. Statul ar urma să acorde o reducere de 50 de bani, iar companiile petroliere 50 de bani.

Partidul Social Democrat susține că are soluţiile necesare pentru ca Ministerul Energiei să ia măsuri pentru reducerea preţurilor la carburanţi.

„PSD a prezentat soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial. Acest lucru nu a exclus colaborarea între toate partidele din Coaliţie pentru identificarea soluţiei potrivite. De altfel, Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ. Precizăm totodată că, aşa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenţia Guvernului în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale întrucât acestea sunt dificil de implementat şi nu garantează reducerea preţurilor la consumatorul final”, se precizează în comunicatul formaţiunii.

Benzina și motorina s-au scumpit cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Reprezentanții statului au câștigat 600 de milioane de euro în urma acestei explozii a prețurilor.