Se schimba vremea

foto_frig

Valul de aer polar care a intrat in Romania a adus deja ninsori la munte, in timp ce in restul tarii e frig si ploua pe arii extinse. Situatia se va mentine toata saptamana, meteorologii anunta ca joi va fi cea mai friguroasa zi, cand mercurul va urca pana la 13 grade doar in cel mai “fierbinte” punct al zilei.

Ieri, la munte, aerul polar si-a facut bine simtita prezenta iar autoritatile au iesit deja cu utilajele de deszapezire. Pe Transalpina, la peste 2.000 de metri, s-a asternut un strat de zapada

In Moldova, temperaturile s-au situat si astazi in limitele normale ale perioadei cu maxime  cuprinse intre 14 si 22 de grade. La noapte, minimele vor oscila intre 3 si 7 grade. De miercuri, insa, vremea schimba foaia. Până în prag de weekend, valorile termice vor scădea accentuat şi nu vor mai trece nicăieri de 14 grade.

Timp frumos va aduce si ziua de maine cand temperaturile vor reuşi să atinga până la 18-20 de grade Celsius. De marti noapte insa, vremea incepe sa se raceasca semnificativ iar ziua de miercuri aduce la altitudine precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Din loc în loc se vor semnala viteze ale vântului de până la 85 km/h. La altitudini foarte mari sunt aşteptate rafale de peste 100 km/h şi ninsori, aşa că stratul de zăpadă depus va fi viscolit.