Se schimba gazonul de pe stadionul Emil Alexandrescu

gazon Emil Alexandrescu

Începând cu luna septembrie municipalitatea ieșeană va reface gazonul terenului de fotbal de pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica în cadrul ședinței Consiliului Local de ieri. Edilul a menționat că lucrările, pentru care au fost alocate în aceeași ședință 1,5 milioane de lei, s-ar putea finaliza la sfârșitul lunii noiembrie.

„Am făcut o analiză alături de colegii de la Direcția Exploatare Patrimoniu, Servicii Publice SA și alți specialiști. Din punct de vedere tehnic se poate realiza. Singura chestiune pe care clubul a trebuit să și-o asume a fost durata acestor lucrări, care vor dura aproximativ trei luni. Perioada de aprovizionare a cablului pentru degivrare, element care se află sub suprafața de joc, este de aproximativ șase săptămâni și ar mai dura o săptămână montarea acestuia. După cele șapte săptămâni ar urma efectiv punerea suprafeței finale. Săptămâna aceasta am verificat dacă există suprafață de joc pentru terenuri sportive, anume gazon pe teren natural. Am identificat două parcele în România, fiecare de peste zece mii de metri pătrați, care nu sunt contractate, nu sunt exploatate în favoarea unui alt teren de fotbal și au o calitate mai bună decât cea de pe terenul II. Totodată, am găsit doi producători pentru cablul de degivrare, unul în Danemarca și unul în Franța, care ar putea livra, dar nu mai devreme de șase săptămâni de la data emiterii comenzii. Celelalte lucruri sunt la îndemâna noastră. Vorbim despre instalații de udare, rigole și drenuri. În paralel, am luat legătura cu Primăria Municipiului Vaslui pentru a afla dacă ne pot pune la dispoziție terenul de fotbal. Răspunsul a fost afirmativ, cu câteva nuanțe: terenul, nemaifiind utilizat în Liga I, are ceva deficiențe de omologare. Urmează a fi verificat de clubul nostru, să vedem dacă aceste condiții pot fi trecute cu ușurință sau nu. Dacă nu, ne vom îndrepta atenția spre terenul din Piatra Neamț. Există și-un factor de risc, acela de apariție bruscă a înghețului la sol. Acest lucru ne-ar pune într-o situație alarmantă, în sensul că primăvara e posibil să ne găsească cu un teren desțelenit. Dacă lucrurile se desfășoară într-o ritmicitate corectă, în două luni și jumătate ne-am putea bucura de o altă suprafață de joc”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Demersul vine și ca urmare a unei propuneri din partea consilierului local Mihai Gavril. Pana cand lucrarile se vor incheia, Poli Iasi ar putea juca la Vaslui, Piatra Neamt sau Botosani. Primele doua varianta ar putea pica deoarece nu sunt arenele nu sunt omologate momentan pentru jocurile din Liga 1.