Se relaxează sistemul medical din Iași

spitalu de boli infectioase sf parasche

Spitalele ieșene încep să revină la normalitatea de dinaintea pandemiei. În prezent locurile la terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 în stare critică sunt neocupate și tot mai puțini ieșeni ajung să se interneze cu această infecție.

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unitate Covid pentru toată regiunea Moldovei, și-a deschis porțile pentru îngrijirea pacienților non-Covid. Decizia a venit în urma numărului tot mai redus de bolnavi care se prezintă cu coronavirus în unitatea spitalicească. 

Dr. Florin Roșu- manager Spitalul de Boli Infecțioase din Iași: „Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a deschis porțile și celorlalți pacienți ce prezintă  patologii din sfera infecto-contagioasă. În continuare îngrijim și pacienți COVID-19 fiind singurul spital de faza 1 din Moldova, având cea mai mare expertiză în îngrijirea acestui tip de patologie”.

La nivelul Spitalului de Boli Infecțioase funcționează în prezent două secții de terapie intensivă, una fiind destinată exclusiv pacienților cu alte patologii decât Covid-19. 

Dr. Florin Roșu Manager Spitalul de boli Infecțioase din Iași: „Funcționează o terapie intensivă non-Covid care are în îngrijire în momentul de față 6 pacienți cu forme grave ale patologiilor infecțioase și o terapie intensivă Covid aflată în momentul de față în faza de igienizare și sterilizare”.     

Numărul cazurilor de pacienți infectați cu Covid-19 care suferă de forme ușoare ale bolii este în scădere spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași. 

Marius Voicescu – purt. cuv. DSP Iași: „Referitor la gradul de ocupare al paturilor destinate persoanelor confirmate cu coronavirus, putem spune că potrivit raportărilor, astăzi avem 28 de paturi ocupate din care doar doua sunt paturi ATI. Observam că de aproximativ 2-3 săptăâni avem sub 10 cazuri pe zi”.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Iași au fost înregistrate în urma testarilor două persoane infectate cu covid-19.