Se relaxeaza lucrurile la Spitalul de Boli Infectioase

Sharing is caring!

Perioada de varf a pandemiei a trecut iar medicii se bucura ca virusul se afla pe panta descendenta. Acest lucru se simte la Spitalul de Boli Infectioase care are acum 30 paturi libere pentru bolnavii infectati cu Covid.

Pentru medici, imbucurator este ca majoritatea pacientilor au forme usoare spre medii ale bolii. Numarul de cazuri este descrescator in judetul Iasi, unde s-au inregistrat in ultima perioada, in jur de 10 cazuri pe zi.

Carmen Dorobat – manager Spitalul de Boli Infectioase: “Situatia se simte ca se mai relaxeaza. Ne aflam pe plan national pe panta descendenta a acestui fenomen si avem locuri libere in jur de 30, de la o garda la alta si inseamna ca ne putem desfasura activitatea corect si din punct de vedere organizatoric, nu numai din punct de vedere medical“.

Pacientii de la Infectioase au acces la toate tratamentele folosite pe plan mondial.

“Ne bucuram de toata paleta care exista la dispozitie chiar la nivel mondial, intrucat exista in studiul clinic tratamentul cu Remdesivir. Avem bucuria sa avem si la Iasi plasma hiperimuna, deja am administrat-o la 3 pacienti este de asemenea o procedura de tratament care este destinata pacientilor din Terapie Intensiva”, a precizat Carmen Dorobat.

Majoritatea pacientilor internati la Infectioase nu au formele grele ale bolii. Pentru acestia marile emotii le reprezinta negativarea celor doua teste pentru a fi externati din spital.

“Forme usoare si forme medii, acestea sunt majoritate si sunt si pacienti asimptomatici pe care ii testam pentru a obtine cat de repede se poate cele 2 teste negative. Au febra, tuse dureri de cap, cateodata au si fenomene digestive, dar sa spunem din fericire, nu sunt extrem de zgomotoase pentru a prelungi un tratament simptomatic si ma refer la tratamentul pentru dureri de cap, pentru febra, pentru o perioada foarte lunga de timp. Simptomatologia dureaza cam pana la 7 zile“, a completat Carmen Dorobat.

shares