Se redeschide terminalul T1 la aeroport pentru zborurile externe „de iarnă“

aeroportul-iasi

Cel mai vechi terminal se va redeschide peste aproximativ o lună pentru a face faţă afluxului de pasageri.
„Am primit primele date în ceea ce înseamnă studiu de fezabilitate şi demarăm procedurile creării unui proiect de hotărâre pentru obţinerea de fonduri europene pentru extinderea platformei de staţionare-îmbarcare“, a declarat ieri directorul general al Aeroportului, Cătălin Bulgariu.

Creşterea numărului de locuri pentru aeronave este cu atât mai necesară, cu cât în august, traficul pe Aeroport a atins un nou record: peste 140.000 de pasageri.

„Speram să atingem pragul simbolic de 150.000 de pasageri“, a adăugat Bulgariu, subliniind că, chiar şi aşa, Iaşul a depăşit Timişoara cu peste 10.000 de pasageri, urcând pe locul trei în rândul aeroporturilor din România, după Otopeni şi Cluj la cifrele de trafic lunar.

Un masterplan care să cuprindă toate studiile de fezabilitate existente urmează să fie pregătit luna aceasta, „pentru a vedea care sunt etapele, priorităţile, posibilităţile şi nevoile de finanţare pentru a putea realiza un proiect european“.

Faţă de creşterea substanţială a numărului de pasageri, directorul general al Aeroportului a spus că urmează să fie redeschis terminalul T1 pentru zborurile externe „de iarnă“. Perioada de concedii a întârziat însă punerea în funcţiune a benzii transportoare de bagaje, astfel că inaugurarea, programată iniţial pentru 28 septembrie, va depăşi acest termen.

„Din prognozele noastre de trafic, noi sperăm că vom avea peste 100.000 de pasageri în fiecare lună“, a mai spus Cătălin Bulgariu.

Sursa: Ziarul de Iasi