Se redeschide Cetatea de Scaun a Sucevei, după ce a fost restaurat podul de acces

Noul pod de acces în Cetatea de Scaun a Sucevei a fost finalizat înainte de termen, astfel că vizitatorii vor putea fi primiți începând de astăzi, 1 martie. Etapa a doua de restaurare a cetății continuă, lucrările care se execută în Șanțul de Apărare și la zidurile cetății nu influențează procesul de vizitare, transmite RRA, potrivit Rador.

Cetatea este și mai spectaculoasă cu armura de schele din lemn ce o înconjoară iar programul de vizitare va fi de marți până duminică, în intervalul orar 9:00-20:00, ultima intrare fiind ora 19:00. Programul de ghidaj va fi între orele 10:00-18:00, cu precizarea că ultimul ghidaj va începe la ora 17:00.

Podul de acces în Cetatea de Scaun a Sucevei a fost închis în data de 5 februarie a.c., pentru o lună, pentru a se desfășura lucrări de restaurare. În continuare se desfășoară lucrări de consolidare a zidurilor de apărare, se fac plombări cu piatră, chituiri, subzidiri, se lucrează la contraescarpă, pe șanțul exterior care este fortificat, urmând ca la final să fie amenajată o expoziție permanentă. În total, suma alocată pentru acest al doilea proiect de restaurare este de aproape 4,1 milioane de euro, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *