Se reabilitează blocurile cu risc seismic

foto_cladire_risc_seismic

Consiliul Județean a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publi pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a 6 blocuri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public. În prima fază, a fost alocată suma de 1.211.742 lei pentru proiectarea lucrărilor de investiții.

Este vorba despre reabilitarea blocului  A1 de pe Șoseaua Națională nr. 184, construit în anul 1965; Blocul A2 de pe Șoseaua Națională nr.182,  construit în anul 1965; Blocul C1, de pe Șoseaua Națională nr.186, construit în anul 1963; Blocul C2, de pe Șoseaua Națională nr.188, construit în anul 1963; Blocul C3, de pe Șoseaua Națională nr.190, construit în anul 1965; Blocul C4, de pe Șoseaua Națională nr.192,construit în anul 1965.

“Consolidarea acestor imobile ar trebui să fie una dintre prioritățile municipalității ieșene, însă, grav este că nici până în prezent nu știm câte blocuri de locuințe din Iași sunt încadrate în clase de risc seismic deoarece, nu a fost făcută o evaluare a tuturor clădirilor. (….) Din  cauza lipsei de interes a Primăriei, anul trecut, banii repartizați pentru municipiul Iași s-au întors la bugetul de stat. Sperăm ca anul acesta să existe mai multă implicare”,  a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

În contractul de finanțare, în vederea primirii banilor, se precizează că CJ trebuie să transmită o solicitare către Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, însoțită de o serie de documente necesar a fi puse la dispoziție de Consiliul Local.