Se prelungește carantina la Ciurea. Ce se întâmplă în Rediu, Miroslava și Valea Lupului

Jmg9NDQwJmhhc2g9ZGE1Zjk1Yjk3NWQwMDkwMGE0ZjJmMTM5MGNmZDYyMzY=.thumb

În urma unei evaluări a situației epidemiologice din comunele cu incidența ridicată – Valea Lupului (8,42), Miroslava (7,21), Rediu (6,85) și Ciurea (7,09) – a rezultat, conform analizelor oficiale ale Direcției de Sănătate Publică Iași, că nu se impune în acest moment măsura carantinării în Valea Lupului, Miroslava sau Rediu.

În schimb, prin ordin de prefect, în următoarea perioadă vor fi suplimentate echipele mixte de polițiști și jandarmi care vor avea drept scop întărirea măsurilor de control și respectare a regulilor sanitare.

De asemenea, având în vedere dimensiunea ridicată a sectorului de muncă în construcții din comunele menționate, s-a dispus ca Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași să intensifice controalele în cele trei comune.

Totodată, s-a luat decizia să fie prelungită măsura carantinei instituite pentru o parte comunei Ciurea pentru o perioadă de 7 zile. Așa cum este deja cunoscut, carantina zonală pentru UAT Comuna Ciurea, mai exact satele Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea) se află în carantină începând cu data de 29 noiembrie pentru 14 zile. Întocmirea documentației are în vedere prelungirea acestei măsuri cu încă 7 zile având în vedere că incidența, chiar dacă este în scădere, a rămas ridicată.

Cazurile comunelor cu incidență ridicată au fost evaluate astăzi într-o întâlnire de lucru desfășurată la Instituția Prefectului – Județul Iași la care au participat, alături de prefectul județului Iași și primarul comunei Valea Lupului, reprezentanți ai DSP Iași, IJJ, Iași, ISU Iași, IPJ Iași, CJ Iași.