Se modernizează iluminatul stradal din Iaşi

iluminat stradal

Municipalitatea ieșeană va accesa fonduri nerambursabile pentru modernizarea sistemului de iluminat public.

“Este o limită de aplicare, respectiv maximum șase milioane de euro. Ne-am îndreptat atenția spre cele mai importante artere de circulație, acolo unde consumul de energie electrică este mai mare. Sunt vizate 50 de străzi care vor face parte din programul propus. Se intenționează și modernizarea punctelor de aprindere și achiziția unui sistem de telegestiune. Nu ne vom opri aici și vom continua dezvoltarea sistemului de iluminat public prin identificarea unor noi surse de finanțare, astfel încât să se ajungă la un grad de acoperire de 100% a modernizării sistemului de iluminat public în Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 21.868.648,10 lei, inclusiv TVA. Cofinanțarea din partea Municipiului Iași pentru acest proiect este de 437.372 lei.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de hotărâre este vorba despre 4.088 de corpuri de iluminat cu LED, 4.122 de module de telegestiune cu punct luminos, 41 de stâlpi echipați cu panouri fotovoltaice, 287 de puncte de aprindere și de achiziția unui sistem de telegestiune.

Valoarea efectivă a lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de euro (5.063.610,65 lei, inclusiv TVA).