Se lansează Rabla și Rabla Plus

rabla

Programele guvernamentale Rabla și Rabla Plus se lansează mâine. Ele vin cu mai multe avantaje pentru cei care vor să își cumpere mai ieftin un autoturism nou, mai puțin poluant, iar noutatea absolută o reprezintă posibilitatea de a preda două mașini vechi pentru una nouă.

2022 aduce și cel mai mare buget pe care l-au avut vreodată Rabla Clasic și Rabla Plus, peste 1,2 miliarde de lei. Printre noile beneficii figurează și mărirea până la 16.500 a bonusului de casare. În cazul în care beneficiarul va preda doua autoturisme, ambele mai vechi de 15 ani. Acesta poate beneficia și de prima de 3.000 de lei pentru hibrid sau 1.500 de lei pentru noxe scăzute.

„Ar trebui de menționat că aceste doua programe, spre deosebire de anii trecuți au primit niște modificări pozitive. Adică au fost crescute inclusive valorile care se decontează, iar începând cu 8 februarie vor putea să vină cu două tichete Rabla pentru achiziția de mașini noi. Bugetul a fost crescut față de anul trecut și acesta este iarăși un lucru îmbucurător”, a declarat Bogdan Balaniscu, secretar de stat în Ministerul Mediului.