Se intra in linie dreapta cu noul terminal

Din cauza fluxurilor mari de pasageri, Iasul are nevoie de constructia noului terminal T4. Acesta va avea o suprafata de 30.000 de metri patrati si o capacitate de procesare de 950 de pasageri pe ora. Maine va fi semnat contractul de finantare europeana pentru proiectul de extindere a Aeroportului International Iasi.

Contractul cu asocierea de firme presupune obţinerea autorizaţiilor, proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construirea unui terminal de pasageri pe trei niveluri, cu o capacitate de procesare a peste 3 milioane de pasageri pe an, si pentru extinderea parcării aerogării la peste 600 de locuri.

Romeo Vatra – Director Aeroportul Iasi: „De luni incepem sa contorizam, sa cronometram cele doua mari etape din cadrul acestui program. Etapa de proiectare care  ar trebui sa nu dureze mai mult de 4 luni, dupa care conform ofertei castigatorului urmeaza o etapa de 12 luni pentru executia lucrarilor„.

Numarul de calatori este in continua crestere, iar capacitatea actuala a Aeropotului Iasi este la limita.

Romeo Vatra – Director Aeroportul Iasi: „Avem probleme cu asigurarea locurilor de parcare, avem probleme cu procesarea pasagerilor. Sunt fluxuri foarte mari de pasageri itnr-un interval scurt de timp, la ore de varf. De aici se vede foarte clar , concret, real, ca strigenta numarul 1 pentru Aeroportul Iasi este construirea unui nou terminal de pasageri si extinderea parcarii la Aeroportul Iasi„.

Valoarea estimată pentru noul terminal de 351,5 milioane de lei si va fi asigurata prin fonduri europene, guvernamentale si fonduri proprii ale Aeroportului Iasi. Proiectul va fi gata pana la sfarsitul anului 2023.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!