Se întăresc relațiile Iașului cu SUA

125544874_3766977506694863_8246363162679332818_o

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman a vizitat astazi si Biblioteca Central Universitara Mihai Eminescu din Iasi.La eveniment a participat si Gral Mr. Iulian Berdila, seful statului Major al Fortelor Terestre pentru a discuta despre intarirea relatiilor Iasului cu SUA si tratatul Nord Atlantic.

Adrian Zuckerman a lansat in cadrul Bibliotecii Central Universitare o platforma care va oferi acces la materiale în limba engleză, precum cărți sau DVD-uri pe diverse teme: management, marketing, publicitate, relații publice, comunicare, tehnologia informației, științe sociale, artă, dezvoltare personală și materiale de pregătire pentru examene.

Adrian Zuckerman, Ambasador SUA

Am rugat Ambasada sa mute American Corner de la locatia unde exista actual in aceasta cladire si sa incepem sa dezvoltam un American Cultural Center in aceasta cladire.

Adrina Zuckerman a vorbit si despre un parteneriat strategic dintre SUA si Romania.

Adrian Zuckerman, Ambasador SUA

America si Romania au semnat un Road Map pentru viitorii 10 ani de cooperare militara, ca nu trebuie nici unui roman sa ii fie frica, ca in orice fel granita romana poate fi trecuta de oricine, mai ales de rusi.

Gral. Mr. Iulian Berdila, seful Statului Major al Fortelor Terestre

Acel proiect care a devenit sii s-a confimat intr-o autostrada de obiective pentru urmatorii 10 ani, intre armata americana si armata romana si care consolideaza si elementele de oportunitate, dar consolideaza si proiectele pe care le avem impreuna in aceasta asumare in interiorul parteneriatului strategic pe care noi ne-am propus-o.

Vizita de astazi de la Biblioteca Central Universitara din Iasi nu este singura efectuata de ambasadorul SUA la Bucuresti. In decursul zilei de ieri, oficialul american a facut o vizita si la Universitarea de Stiinte Agricole Medicina Veterinara din Iasi.