Se încing spiritele. Al treilea om din SUA va vizita Taiwanul iar China anunta ca vor fi consecințe grave

187c393b-195e-401e-9efe-73e6c1c8e6d6

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, va vizita maine Taiwan și se va întâlni cu presedintele Tsai Ing-wen.

Potrivit portalului ETtoday, Pelosi, care conduce o delegație de 20 de persoane, va ajunge pe aeroportul Songshan din Taipei în jurul orei 22:30, ora locală iar a doua zi va vizita parlamentul taiwanez. Pelosi intenționează să părăsească insula în jurul prânzului în aceeași zi.

Când a anunțat itinerariul turneului sau asiatic, Pelosi nu a menționat Taiwan. Ministrul chinez de externe a avertizat că vizita lui Pelosi în Taiwan va duce la „consecințe grave”, iar China va lua măsuri decisive pentru a proteja suveranitatea statului și integritatea teritorială.

Relațiile oficiale dintre guvernul chinez și provincia sa insulară s-au rupt în 1949, când forțele Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek, care a pierdut într-un război civil cu Partidul Comunist din China, s-au mutat în Taiwan. 

Contactele dintre insulă și China continentală au fost reluate la sfârșitul anilor 1980. Statele Unite susțin în mod deschis autoritățile din Taiwan.

Acum, Administrația pentru Securitate Maritimă a Chinei a emis un avertisment de navigație în care afirmă că va desfășura exerciții militare în anumite zone din Marea Chinei de Sud de la ora 00:00 pe 2 august până la 24:00 pe 6 august și va interzice, de asemenea, intrarea navelor.