Se ia in calcul comasarea alegerilor locale cu europarlamentare

Liderii politici vorbesc tot mai mult despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. La Iasi, taberele sunt impartite. Unii considera ca ar fi cea mai buna modalitate de a explica populatiei cum au sustinut europarlamentarii proiectele de investitii locale. Altii privesc cu ochi suspiciosi aceasta formula de alegeri.

Primarul Mihai Chirica a declarat ca sustine ideea comasarii alegerilor locale cu cele europarlamentare. Edilul a motivat ca, doar reprezentantii locali pot explica oamenilor cum au ajutat fondurile europene la dezvoltarea oraselor.

Mihai Chirica, Primar Municipiul Iasi:

„Nu cred ca procesul de comasare ar trebui sa ne sperie, ci carezultatul alegerilor care vor decide guvernarea din 2025 ar trebui sa fie tinta. Daca cele doua partide importante ale acestei natiuni, PSD si PNL, au decis sa isi dea mana inseamna ca e mai putin important daca o sa avem doi europarlamentari sau 20 de primari in plus sau in minus”.

Totodată, Chirica a declarat că fără fondurile europene, Iaşiul nu era nici la jumătate ca dezvoltare faţă de cât este în prezent.

Mihai Chirica, Primar Municipiul Iasi:

„Fara fonduri europene, noi eram in lumea a III-a. Si nu gresesc cand spun lucrul acesta. Tot ce vedeti ca s-a intamplat si cresterea economica a Iasului s-a datorat acestui proces, de absorbtie al fondurilor europene. Este mai bine daca alegerile locale se comaseaza cu alegerile europarlamentare pentru ca noi, alesii locali, benficiarii acestor fonduri mai ales din orasele s-au absorbit intr-un mod evident putem sa ii explicam populatiei eurosceptica care cred ca dracul s-a nascut la Bruxelles”.

Liderii USR Iasi nu vad cu ochi buni aceasta comasare a alegerilor.

Marius Bodea, Senator USR Iasi:

„Chiar daca exista majoritate politica sa poata sustine pentru o miscare atat de abrupta politica. Nu stim ce vom face, se vede ca sunt speriati dar asta e singura constatare care ne si bucura. Sunt speriati de ce se poate intampla“.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că PSD nu a luat încă o decizie legată de comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pe 9 iunie. El spus însă că o astfel de comasare, criticată dur de opoziție, nu ar fi nedemocratică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *