Se fac angajări la spitalele din Iași. Unitățile au nevoie de medici, asistente medicale și infirmiere

Pe fondul deficitului mare de personal din spitalele de stat, Consiliul Judetean Iasi a deblocat zeci de posturi la cele trei spitale din subordine.

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară din această lună o nouă organigramă pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași și Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, cu aplicare de la 1 februarie 2024.

În cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” numărul de posturi rezervate medicilor rezidenți va crește de la 214 la 225.

Posturi noi vor fi înființate și în cadrul Unității de Primire Urgențe :

➢ 1 post de medic specialist specialitatea Medicină de Urgenţă,

➢ 1 post de medic specialist specialitatea Pediatrie,

➢ 2 posturi de infirmieri,

➢ 2 posturi de îngrijitor

Astfel, în urma acestor modificări aprobate în ședința de CJ, structura spitalului va număra 1664 de posturi, de la 1647 cât era până acum.

Organigrama Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi va fi modificată tot începând cu 1 februarie. Numărul de posturi alocate medicilor rezidenţi repartizaţi de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pentru efectuarea stagiului de pregătire prin rezidenţiat crește de la 179 la 188 posturi. Statul de funcţii al spitalului se suplimentează și cu un post de asistent medical, având în vedere volumul foarte mare de activităţi medicale de specialitate de la pavilionul 3-sus şi numărul mare de pacienţi care se adresează spitalului.

La Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, pentru activitatea finanțată din fondurile de la bugetul de stat prin Direcția de Sănătate Publică (activitate UPU, cercetare ș rezidenți), numărul posturilor a crescut la 248, ca urmare a repartizării a 29 de medici ce au promovat concursul de rezidențiat. În organigrama spitalului au fost făcute și o serie de modificări, conform necesarului de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *