Se extinde rețeaua de canalizare din judetul Iasi

canalizare

A fost semnat contractul pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în judeţul lași – Axa 2 – Iași – Mogoșești – Scânteia –Mogoșești. ApaVital va investi peste 82 de milioane de lei din fonduri europene pentru a aduce apa potabilă în satele componente ale celor două UAT-uri.

Se extinde rețeaua de alimentare cu apă și se înființează rețeaua de canalizare în satele Mogoșești, Budești, Mânjești din comuna Mogoșești. Iar în satele Scânteia, Boroșești, Ciocârlești din comuna Scânteia, se înființează rețeaua de apă și canalizare. Totodată, prin acest contract, în localităţile Mogoşeşti şi Scânteia se vor construi conducte de aducţiune apă potabilă, staţii de pompare a apei si gospodării de apă.

Costel Alexe, președintele CJ Iasi:

„Azi avem vesti foarte bune pentru locuitorii comunelor Mogosesti si din Scanteia cu aceasta investitie de 82 de milioane de lei de catre Apavital din fonduri europene si fonduri guvernamentale sa reusim sa asiguram servicii publice de calitate pentru locuitorii acestor doua comune care asteapta de prea mult timp”.

Acest lot face parte din contractul de Extinderea sistemului de apă și canalizare în județul Iași – axa 2 – Iași – Mogoșești – Scânteia din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași, în perioada 2014 – 2020” derulat de către Apavital.

Mihail Doruș, director Apavital

„Am semnat 19 contracte, avem in evaluare inca 13. Unul dintr eele este finalizat astazi. Probabil ca in lunile urmatoare vom finaliza alte proiecte si va veni si randul statiei de epurare de la Scanteia printr-un alt pachet. Cautam o solutie si pentru comunitatea de la Ciortesti care s-a intamplat si nu a avut ofertanti. O lucrare mare, grea”.

Valoarea contractului este de 82 de milioane de lei fără TVA. Contractul pentru Lotul 1 are o durată de execuție a lucrărilor de 25 luni şi o perioadă de notificare a defectelor/perioadă de garanție de 60 de luni.