Se deschide de urgenta un salon ATI la Letcani pentru pacientii din Piatra Neamt

terapie intensiva

Pacientii de la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Piatra Neamt vor fi adusi la spitalul modular Letcani. In aceasta seara s-a luat decizia sa fie deschis un nou salon ATI pentru acesta. Se incearca rezolvarea de urgenta si a personalului medical. In total vor fi 18 paturi ATI la Letcani.

„Sunt pacienti pozitivi cu Covid, pentru Terapie Intensiva, vor fi preluati direct in zona Letcani unde mai deschidem un salon de 6 paturi. Mai aveam 2 locuri libere in urma cu doua ore si atunci vom putea absorbi toti pacientii cu probleme de la Neamt”, a spus Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi.

Medicul care a suferit arsuri va fi transferat la Clinica de Mari Arsi de la Spitalul Sf. Spiridon in timp ce alti 6 pacienti de la ATI vor fi adusi la Letcani.

„Au plecat 2 masini de victime multiple si doua masini de terapie intensiva. Pregatim acum a treia masina de terapie intensiva si inca un echipaj de victime multiple care va veni de la Vaslui. Vom prelua un pacient cu arsuri pe suprafata mare, 80 la suta din cate mi s-a comunicat si 6 pacienti Covid pozitivi aflati in sectia de Terapie Intensiva, fara leziuni de tip arsura dar sunt pacienti ventilati mecanic”, a spus Diana Cimpoesu, coordonator UPU Spitalul Sf. Spiridon.