Se decongestioneaza traficul spre Ciurea?

trafic

De la 15 decembrie, CFR Calatori a suplimentat numarul de trenuri pe ruta Iasi –Ciurea. Au fost introduse 8 perechi de trenuri regio care se adauga celorlalte trenuri care tranziteaza gara Ciurea.

Decizia CFR este salutata de primarul Catalin Lupu, care spera in decongestionarea traficului. In fiecare dimineata, din Lunca Cetatuii pana in capat CUG distanta de 3 kilometri este parcursa in 15-20 minute.

Catalin Lupu, primar Ciurea: „Am avut bucuria sa observ ca CFR-ul a luat ca o masura buna de a suplimenta pe traseul asi – Ciurea, un numar de 8 perechi de garnituri inspre Iasi si inspre Ciurea, la diferite ore„.

Durata medie a călătoriei este de 17 minute, iar preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei. La primele orele ale diminetii sunt 4 trenuri spre Iasi doua care vin dinspre Vaslui la ora 05.00 si 06.00 si doua care pleaca din Ciurea la 6.28 si 7.27.

„Cred ca este o masura buna luata de CFR, incercam si prin aceste masuri de acest gen sa decongestionam traficul intre localitatile Ciurea si Iasi, dimineata si dupa amiaza este extrem de aglomerat si face casa buna cu dorinta oamenilor de a circula mai repede la oras”, a adaugat Catalin Lupu.

Si locuitorii din Ciurea au salutat decizia CFR dar cer si conditii pentru transportarea bicicletelor.