Se decongestionează traficul din Ciurea

ciurea

Drumul care leaga Ciurea de Hlincea si zona bazarului a fost asfaltat, dupa ce, ani de zile, primaria comunei a incercat sa obtina avizul celor de la CFR pentru ca lucrarile sa inceapa. Investitia de pe strada Olarilor s-a facut integral din bugetul local si a implicat asfaltarea unei portiuni de drum de 2 km.

Strada Olarilor este paralela cu linia ferata si face legatura dintre fabrica de caramida si Hlincea. Soferii evitau pana acum acel drum de macadam. Acum, au acces rapid catre Bulevardul Poitiers, evitand astfel drumul judetean 248 cat si semafoarele din CUG si Nicolina.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Au fost finalizate in parte lucrarile pe Strada Olarilor, in sensul ca s-au asternut cele 2 straturi de asfalt, s-a marcat drumul tocmai pentru ca este o zona unde pe timp de noapte nu e luminata aceasta strada inca. S-au facut aceste marcaje, iar acum se lucreaza la rigole pentru a scoate apa din zona drumului asfaltat. Mai exista niste poduri podete de realizat si pe finalul acestor lucrari cred ca avem niste parapeti metalici de montat in zona maxima de apropiere de calea ferata pentru a evita iesirea in decor.

Valoarea lucrarilor s-a ridicat la 2,1 milioane de lei, termenul de realizare a asfaltarii fiind de 6 luni de zile. Primarul Catalin Lupu doreste extinderea acestui tronson pana dupa Manastirea Hlincea.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Valoarea lucrarilor, a contractului este de 2.100.000 de lei , fonduri din bugetul local al comunei Ciurea suta la suta si termenul de realizare, 6 luni de la semnarea contractului care a fost la inceputul lui septembrie 2020.

Dorim de asemenea sa transmitem ca lucram la un proiect pentru a extinde acest drum pe strada Olarilor, tot inainte sa iesim, dincolo de Manastirea Hlincea, pentru a evita la maximum cat putem traficul greu al camioanelor al utilajelor care deocamdata trec pe langa manastire, Manastirea Hlincea fiind un monument istoric de clasa A si care trebuie protejat din punctul nostru de vedere, de aceeas speram sa avem si resursele financiare sa putem in anul 2021 sa ne apucam de acel sector de drum, care nu este mai lung de un km.

DJ 248 ramane in continuare aglomerat la orele diminetii si spre seara dar soferii au ca alternative soseaua de centura de la intrarea in Lunca Cetatuii cat si strada Olarilor pentru cei care au drum spre bazar, Siraj sau Bucium.