Se dădeau drept polițiști și sub pretextul că fac percheziții au jefuit mai multe locuințe

politia-investigatii-criminale

O grupare de tâlhari din Brașov a reușit să înșele mai multe persoane și să le jefuiască. Membrii se dădeau drept polițiști și simulau o percheziție pentru a intra în casele victimelor, după care îi amenințau pe proprietari și le furau banii, bijuterile și obiectele de artă.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de de tâlhărie calificată”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Astăzi, au avut loc 11 percheziții domicilare în Ilfov şi Călăraşi și s-au pus în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la Poliţie, în vederea audierii. Acţiunea urmăreşte identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Prejudiciul adus victimelor se ridică la 90.000 de euro şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro.