Se da startul Raliului Iașului

raliul-iasului

Mai este putin timp pana cand se va da start Raliului Iasului. Organizatorii impreuna cu autoritatile au pregatit in detaliu una dintre cele mai cunoscute competitii automobilistice organizate in tara. Dupa doi ani de pauza, iesenii sunt invitati la startul festiv si Superspeciala de la Rapa Galbena, dupa ce anul trecut a fost anulata aceasta proba.

Raliul Iașului va avea loc anul acesta in perioada 02-04 septembrie. Organizatorii au pregătit multe noutăți pentru concursul din acest an. Se vor desfășura 9 probe pe parcursul a 3 zile, de vineri până duminică. SuperSpeciala de la Râpa Galbenă, atât de așteptată de toată lumea, va da startul competiției vineri seara, prilej cu care echipajele participante vor fi prezentate.

Anul acesta asteptam 69 de echipaje la start plus inca 70 de masini superbe, care consuma mult, care fac spectacol. Le puteti vedea in parcul auto, unde asteptam cat mai multi spectatori si doritori de a se indragosti de motor sport, sa vada mecanicii la lucru si masinile la lucru. Masinile vor fi expuse in seara de vineri si sambata noaptea pe Pietonalul Stefan cel Mare”, a spus Dan Avatajitei, director executiv Raliul Iașului.

Pentru ca raliul sa se poata desfasura in cele mai bune conditii, au fost luate masuri de siguranta.

În ziua de sambata sunt programate doua treceri pe Ciocaboca si Madarjac 10.21 Ciocaboca, 11.34 Madarjac, 14.47 inapoi Ciocaboca a doua trecere si ora 16.00 tot pe Madarjac prima masina va fi in start. Duminica 4 septembrie, sunt programate probele din apropierea Iasului si Paun si Dobrovat, la 08.46 este masina care pleaca pe Paun, urmata de proba Dobrovat, 09.24. Aici tin sa mentionez faptul ca pe o bucata de drum DJ 247 circulatia publica si va fi restrictionata intre 08.00-15.00”, a spus Dan Codreanu, director Raliul Iașului.

La finalul editiei va avea loc festivitatea de premiere, duminică, după prânz, în centrul Iașului.