Se construiește un nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Spitalul de Boli Infecțioase

Inevstiție de 40 milioane de lei pentru construirea unui nou Pavilionului 8 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Acesta va fi compus din două tronsoane: A și B. Tronsonul A va fi format din subsol, demisol, parter,trei etaje și va fi conectat cu tronsonul B destinat pacienților HIV/ SIDA.

În cadrul tronsonului A, se vor regăși două bazine de apă ( rezervă strategică a spitalului și cel folosit în caz de incediu), centrala termică, spalătoria, laboratoare ultraperformante de radiologie și analize medicale. Parterul va cuprinde un compartiment primire urgențe iar la etajul I va funcționa o secție ATI compusă din 20 paturi.

„Pacienții îngrijiți aici, vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia și ieșirea din rezervele pacienților și care se va face pe cai de admisie separate . Fiecare rezervă va avea ușa de admisie și ieșire dotată cu filtru. Materialele infecțioase vor fi debarasate ,direct, din spațiul de îngrijire a pacienților, printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului. Vor există zone special amenajate destinate aparțînătorilor, personalului medical și recuperării post-terapie. Etajele 2 și 3 vor fi destinate pacienților cu patologie infecto-contagioasă. Tronsonul B, de capacitate mai mică va fi destinat pacienților HIV/ SIDA. Întreg pavilionul va fi independent din punct de vedere al utilităților în relație cu spitalul. Acest proiect, va schimbă total imaginea spitalului, îmbunătățind major capacitatea de îngrijire a pacienților ridicându-o la nivel european din toate punctele de vedere” , a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Acesta va putea fi inaugurat în aproximativ 3 ani.