Se construiesc locuinte sociale in Ciurea

lupu

In doua sate din comuna Ciurea se vor realiza 98 de locuinte sociale. Proiectul se afla in stadiu de achizitie  a lucrarilor. Vor fi construite apartamente cu 1,2 si 3 camere in 8 blocuri a cate 12 de locuinte.

„Suntem una din comunele din tara care implementeaza un proiect pe legea 114 si anume care prevede construirea unor locuinte sociale. Avem contract semnat suntem in faza de licitatie, se evalueaza ofertele financiare si in scrut timp, in maxim 10 zile vom avea si castigatori pe cele 2 locatii. Sunt situate in Dumbrava si in Hlincea. Practic construim in cele 2 locatii 96 de apartamente, cu 1,2 3 camere, cu conditii foarte foarte bune de locuit, racordate la gaze si la reteaua de canalizare, pe care pe zona Dumbrava asteptam sa o finalizam prin POIM in partenerit cu ApaVital.”, a declarat Catalin Lupu, primar Ciurea.

Cei care vor beneficia de aceste locuinte sunt tinerii pana in 35 de ani, care nu au avut niciodata o locuinta.

„Persoanele care sunt interesate si se incadreaa in prevederile legale si anume tineri pana in 35 de ani care nu au avut niciodata o locuinta si aici face legea locuintei trimitere si la legea 15 pe 2003, prin care noi Consiliul Local Ciurea am atribuit peste 400 de parcele de teren pentru a-si construi tinerii case. De asemenea mai sunt cateva categorii sociale care pot beneficia de aceste locuinte, care vor fi inchiriate la o valoare a chiriei subventionata de Consiliul Local Ciurea si care nu va fi mai lunga de 5 ani, dar cu posibilitatea de prelungire a contractului de inchiriere.”, Catalin Lupu, primar Ciurea.

Primarul comunei Ciurea, Catalin Lupu spera ca dupa castigarea licitatiilor, constructia locuintelor sa fie demarata imediat.