Se construiesc drumuri noi pentru decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei

valea prahovei

Astazi au fost semnate la Ministerul Transporturilor două parteneriate pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei – DN1.

„Impreună cu Consiliul Județean Prahova dorim să aplicăm soluții pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin construcția unor căi rutiere suplimentare la Azuga, Bușteni și Comarnic. În perioada imediat următoare CJ Prahova va lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția acestor obiective”, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului.

Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului.

Finanțarea acestor proiecte este asigurată de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,179 miliarde de lei: 341 milioane lei pentru accesul rutier în zona localității Comarnic, 838 milioane lei pentru accesul rutier în zona localităților Azuga și Bușteni.