Se cauta solutii pentru decongestionarea traficului din Miroslava

parc-miroslava-cadru-larg-e1617354376422

Primaria Miroslava cauta solutii pentru decongestionarea traficului din comuna, mai ales in orele de varf, cand coada de masini se intinde pe o distanta de 5-6 kilometri. Dan Nita spera sa implementeze un program de eficientizare a traficului si a anuntat la Tele M inceperea proiectului tehnic pentru reamenajarea drumurilor judetene 248 si 248 A.

Trafic infernal si in Miroslava la orele de varf. Primaria incearca sa gaseasca solutii pentru fluidizare.

Dan Nita – primar Miroslava:

„Lucram la un program de eficientizare a traficului, avem o intalnire cu cei de la universitate care au facut un studiu. Sa vedem cum putem interveni in trafic”

Dan Nita – primar Miroslava:

„Intrarea in Iasi de pe strada Nicolina este de 4 benzi dar ceea ce vine partea cealalta dinspre Ciurea este o aglomeratie foarte mare. Am mers in teren cu presedintele Consiliului Judetean si o comisie de la CJ pentru a vedea cum putem sa reamenajam intrarile in municipiul Iasi, de pe cele doua drumuri judetene 248 care duce la Vaslui si 248 A care duce la Tibanesti. Am batut palma si vom lucre la proiectele tehnice pentru amenajarea drumurilor respective”

Primarul Miroslavei este convins ca Moldova se va dezvolta, dupa ce vor fi construite cele doua autostrazi atat de necesare regiunii: A7 si A8.

„Autostrada A7 – A8 care se vor face va duce la dezvoltarea economica a tuturor judetelor din estul Romaniei. Autostrada A7 vrea sa lege cumva Gdansk de Istanbul. Este o poveste veche dar nimeni nu a spus clar romanilor. Unii au incercat ca aceasta autostrada sa o devieze, sa o duca prin alte parti. Nu are ce cauta in Ungaria. Daca va fi construita trebuie sa faca legatura cu celelalte bretele de autostrazi care va fi in Romania”

Primul lot din autostrada A7 este de astazi  in procedura de achiziție publică a contractelor de execuție. Este vorba despre tronsonul Ploiesti – Buzau, in lungime de 63 kilometri.